DOPRAVA ZDARMA

food mystery box   |   mesačné predplatné

DOPRAVA ZDARMA

food mystery box
mesačné predplatné

🌼 BOXITO MÁJ V PREDAJI  🤍

0,00 
0

BOXITO MÁJ

🌼v predaji!🤍

3 recepty s Body&Future Coconut cuisine

V januárovom BOXITO ste mohli nájsť aj obľúbenú vegánsku značku Body&Future, konkrétne výhodné dvojbalenie kokosového nápoja a smotany. Ak podobné produkty nepoznáte a s kokosovou smotanou nemáte skúsenosti, tento článok je určený presne pre vás. Prichystali sme totiž 3 chutné a ľahké recepty, na ktoré je táto kokosová smotana ako stvorená.


Raňajková kaša á la Piña Colada

Ingrediencie:

60g vločiek, 2 ČL chia semienok, 3 dcl Body&Future kokosového nápoja, 1 ČL medu, 2 PL Body&Future Coconut cuisine + na vrch strúhaný kokos a kúsky ananásu.

Postup:

V malom hrnci povaríme vločky s chia semienkami a medom v kokosovom nápoji. Keď kaša zhustne, servírujeme ju do misiek. Na vrch pridáme kokosovú smotanu, hoblinky kokosu a kúsky ananásu.

 


Krémové rizoto s kokosovou smotanou a parmezánom

Ingrediencie:

ryžu vhodnú na rizoto – napr. Arborio, 2 -3 dcl bieleho suchého vína, hrsť sušených paradajok, hrsť medvedieho cesnaku, 1 cibuľu, olej (maslo) na opekanie, horúcu vodu alebo vývar, 1 balenie Body&Future Coconut cuisine, strúhaný parmezán (podľa chuti), soľ, korenie.

Postup:

Cibuľu nakrájame nadrobno a speníme na troche oleja (masla). Pridáme prepláchutú ryžu a chvíľku ju poopekáme na cibuľke. Pridáme horúcu vodu (vývar) a víno v takom množstve, aby bola ryža rovnomerne zaliata. Dobre ju premiešame, osolíme, okoreníme a stále miešame. Keď sa nám zdá, že je suchá, prilejeme víno a vodu (vývar), ryža musí byť stále „tekutá“, ale nie vodová.  Radšej prilievame tekutiny častejšie v menších množstvách. Takto ryžu varíme asi 15 – 20 minút. Pred dovarením pridáme parmezán, zamiešame, pridáme nakrájané sušené paradajky a nasekaný medvedí cesnak. Na záver primiešame kokosovú smotanu, premiešame, aby sa zahriala a odstavíme zo zdroja tepla. Podávame s bielym vínom, môžeme posypať i parmezánom.


Polievka z hokaido tekvice

Ingrediencie:

1 hokkaido tekvica,1 mrkva, 2-3 zemiaky, 2l zeleninového vývaru, 3 PL olivového oleja, korenie čierne celé, korenie nové, kurkuma, 2 strúčiky cesnaku, muškátový orech, 1 balenie Body&Future Coconut cuisine, opražené tekvicové semienka.

Postup:

Hokaido očistíme a pokrájame na väčšie kocky – pokojne aj so šupkou. Prudko ju v hrnci spolu s korením opečieme na olivovom oleji, pridáme na väčšie kúsky nakrájanú očistenú mrkvu a zemiaky. Keď nám zelenina začne voňať, zalejeme vývarom tak, aby bola všetka ponorená a varíme do mäkka. Keď je zelenina mäkká, všetko rozmixujeme priamo v hrnci ponorným mixérom a dochutíme pretlačeným cesnakom, kurkumou a čerstvo nastrúhaným muškátovým orieškom. Dosolíme. Na panvici si nasucho opečieme tekvicové jadierka a polievku na tanieri alebo v miske dochutíme kokosovou smotanou a opečenými jadierkami.


Ktorý z receptov je vašim favoritom? Ak sa vám daný produkt páčil, vedzte, že v BOXITO február na vás čakajú rovnako zaujímavé produkty na varenie, pečenie, ale aj snacky a sladké produkty na raňajky. Preto nezabudnite februárový box objednať. 🙂

 

Objednať BOXITO FEBRUÁR >>>

Nové články

Zlatý zázrak z Indie: Kurkuma a jej cesta k zdraviu

Zlatý zázrak z Indie: Kurkuma a jej cesta k zdraviu

Samotné slovo kurkuma v nás evokuje exotiku a ďaleké miesta. Korenie s výraznou žltou farbou je v súčasnosti považované za zdravú superpotravinu, ktorá sa vďaka svojim benefitom dostala do povedomia ľudí po celom svete. Poďme sa ponoriť do tajov kurkumy a odhaliť...

Kimchi: Kórejský elixír zdravia v každom súste

Kimchi: Kórejský elixír zdravia v každom súste

Zabudnite na obyčajné šaláty – privítajte vo svojej kuchyni kórejský zázrak menom kimchi! Tento fermentovaný poklad z pekingskej kapusty nie je len tradičným jedlom Kórey, ale aj skutočným elixírom zdravia. Časopis Health ho dokonca zaradil medzi 10 najzdravších...

    0
    Košík
    Váš košík je prázdnyVrátiť sa do obchodu