Hľadáte inšpiráciu na originálne vianočné pečivo? Máme pre vás skvelý tip! S Dr. Oetker 100% vaječnými bielkami z BOXITO DECEMBER vytvoríte ľahké a nadýchané dezerty, ktoré ohromia vaše okolie. Pozrite si naše 3 trendy recepty a staňte sa hviezdou vianočného pečenia.
Vianočné stromčeky a snehuliaci
Vianočná dekorácia alebo roztomilý jedlý darček zo 100 % vaječného bielka Dr. Oetker.
Prísady
Na ozdobenie
V mise aspoň 5 minút šľahačom dôkladne vyšľaháme bielok s vodou. Potom za stáleho šľahania postupne pridávame cukor a šľaháme, kým sa nezačnú tvoriť ostré špičky. Polovicu cesta zafarbíme zelenou farbou a naplníme do cukrárskeho vrecka s rezanou trubičkou. Na plech vyložený papierom na pečenie vytvoríme stromčeky, ktoré posypeme zdobením. Biele cesto naplníme do cukrárskeho vrecka s hladkou trubičkou a vytvoríme snehuliakov. Pomocou zdobenia vytvoríme oči. Vložíme do predhriatej rúry a sušíme.
Doba sušenia: asi 90 – 120 minút, elektrická rúra: 110 °C, teplovzdušná rúra: 90 °C.
Vianočný veniec
Krásny vianočný veniec zo 100 % vaječných bielkov Dr. Oetker, ktorý môžete použiť ako jedlú dekoráciu na adventný stôl.
Prísady
Na ozdobenie
V mise aspoň 5 minút šľahačom dôkladne vyšľaháme bielok s vodou. Potom za stáleho šľahania postupne pridávame cukor a šľaháme, kým sa nezačnú tvoriť ostré špičky. Cukrárske vrecko naplníme cestom a na plech vyložený papierom na pečenie vytvoríme veniec. Vložíme do predhriatej rúry a sušíme.
Doba sušenia: asi 90 – 120 minút, elektrická rúra: 110 °C, teplovzdušná rúra: 90 °C.
Na ozdobenie vyberieme z granátového jablka jadierka. Višne obalíme v práškovom cukre a povrch venca ozdobíme. Pridáme vetvičky rozmarínu.
Snehobiele špičky
Príprava snehového cesta nebola nikdy jednoduchšia! Prvotriedne 100% sušené pasterizované vaječné bielky Dr. Oetker z chovov sliepok vo voľnom výbehu.
Prísady
Na náplň
V mise dôkladne vyšľaháme bielok s vodou šľahačom aspoň 5 minút. Potom za stáleho šľahania postupne pridávame cukor a šľaháme, kým sa nezačnú tvoriť ostré špičky. Cukrárske vrecko naplníme cestom a na plechy vyložené papierom na pečenie vytvarujeme asi 20 kusov špičiek a 20 kusov malých placiek. Vložíme do predhriatej rúry a sušíme.
Doba sušenia: asi 90 – 120 minút, elektrická rúra: 110 °C, teplovzdušná rúra: 90 °C
Na ozdobenie vyšľaháme náplň so smotanou šľahačom podľa návodu na obale. Cukrárske vrecko naplníme náplňou, ktorú nanesieme na spodnú placku, ozdobíme malinami a priklopíme špičkou.
S Dr. Oetker 100% vaječnými bielkami môžete pripraviť chutné a originálne vianočné dezerty bez námahy. Vyskúšajte naše recepty a užite si sladké sviatky s BOXITO.